Druktechnieken

Tampondruk


Tampondruk is net als offsetdruk een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat (cliché) worden verdiepingen gemaakt. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconenrubber (siliconen is inktafstotend). Hierbij wordt de inkt door de tampon over- gebracht op het te bedrukken object. Hierdoor wordt het mogelijk ook een oneffen oppervlak te bedrukken.
Er kan ook worden gekozen welke hardheid, vorm en grootte de tampon krijgt. Dit heeft een directe relatie met het te bedrukken oppervlak. De dikte van de inkt is ongeveer 4 micron. De dikte van de over te dragen inktlaag is afhankelijk van het type inkt, stroperigheid, de etsdiepte van het cliché en temperatuur. Over het algemeen kunnen we zeggen dat tampondruk bij uitstek de beste drukmethode is om oneffenheden (rond/hol/bol etc.) maar ook vlakkere ondergronden kunnen worden voorzien van een perfecte opdruk.

Zeefdruk- en Textieldruk


Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor vele grafische doeleinden, zoals textieldecoratie, affiches en kunstdrukken. Ook wordt deze techniek industrieel toegepast voor de productie van diversen producten.
Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en drukt deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Transferdruk (Full colour)


Een veel gebruikte bedrukkingstechniek op relatiegeschenken met logo en promotionele artikelen is de transferdruk. De transferdruk is een ideale druktechniek voor flexibel materiaal zoals tassen, Senz paraplu's en textiel. De transferdruk leent zich goed voor gedetailleerde opdrukken in meerdere opdrukkleuren tot een full colour opdruk. Een ander groot voordeel van transfer bedrukking is de mogelijkheid tot het bedrukken van ongebruikelijke plaatsen op een relatiegeschenk of textiel product. Denk aan een opdruk op de mouw van een t-shirt, of op het hengsel van een schoudertas.

Laser graveren


Laser graveren is een techniek waarmee door laserlicht een afbeelding of tekst in een materiaal wordt gegraveerd. Door middel van deze techniek krijgen de materialen een exclusieve uitstraling. De materialen waarbij onze laser- techniek gebruikt kan worden zijn divers. Onze machine heeft de mogelijkheid om materialen van onder andere glas, hout, steen, metalen en kunstoffen te graveren. Door gebruik te maken van de techniek van laser graveren krijgt u een duurzame reclame-uiting op uw product dat er niet af kan door slijtage. Met de lasertechniek kan er erg gedetailleerd gewerkt worden. De gravering geeft bij elk soort materiaal een ander resultaat. Dit kan heel verrassend zijn bij bijvoorbeeld materialen die gecoat zijn. De coating wordt door de laser ingegraveerd waardoor de tekst of afbeelding zichtbaar wordt in de onderliggende kleur van het materiaal. U zult zowel op onbewerkte als op bewerkte materialen een effect van exclusiviteit verkrijgen door gebruikt te maken van deze techniek.

UV-print (Full colour)


UV-print is een full-colour print (inclusief witprint) van hoge kwaliteit dat op veel soorten materialen geprint kan worden. De UV-print is van dusdanige kwaliteit dat het ook voor buitenmaterialen geschikt is. Verder is de print voedselveilig en reukarm. Het te bedrukken materiaal is geschikt voor UV-print als het niet dikker is dan 55 millimeter. Het mooiste en meest scherpe resultaat wordt bereikt bij materialen die geheel vlak zijn. UV-print droogt door licht en bevat geen oplosmiddelen waardoor het geen extra belasting op het milieu. Door voor deze techniek te kiezen spaart u het mileu een beetje.

Borduren


Relatiegeschenken met borduring zoals een cap geeft een luxe en exclusieve uitstraling naar uw klant of personeelslid toe. Een geborduurd logo is duurzaam, kleurvast en wasbestendig. Borduren is in veel gevallen duurder dan een opdruk, maar een goede investering voor een langere termijn.

.jpg